L’escola explica el projecte Binding a les famílies de primer de primària

Aquest dilluns, les mestres de primer de primària i representants de la Universitat de Barcelona, han explicat a les famílies què és el binding i quins exercicis hauran de fer els nens i nenes de primer de primària durant el curs.

El Binding és un mètode que ajuda els nens amb dificultats lectores. Els seus principals objectius són detectar aquestes dificultats (que a vegades són molt petites) i superar-les. El que es treballa amb aquest mètode és la descodificació dels símbols (les lletres) a partir de la velocitat lectora, i la comprensió d’aquests símbols.

Aquest mètode necessita de tres maneres de treballar: una individual, una altra de grup a l’aula i una altra de cooperativa. Als pares se’ns demana col·laboració per treballar en la individual amb exercicis que els nens i les nenes hauran de fer a casa.

Tots els nens i les nenes de primer de primària ja han fet unes primeres proves que han servit per detectar les dificultats que tenen en la lectura. És important entendre que aquestes dificultats no sempre signifiquen problemes greus sinó petites incidències que el nen o la nena pot superar amb tranquil·litat. En funció d’aquestes proves, hi haurà nens i nenes que hauran de fer quatre sessions individuals cada setmana a casa, o només una.

Com serà el treball a casa? Els nens i les nenes, acompanyats sempre d’un adult, hauran d’accedir a una plataforma amb unes claus que ens facilitarà l’escola. Allà hi haurà penjats els exercicis que haurà de dur a terme el nen o la nena. Si el nen o la nena ha de fer quatre sessions, es recomana fer-les de dilluns a dijous, mentre que si només és una, es pot fer qualsevol dia de la setmana. També s’han d’intentar fer-les abans de les 21 hores.

En aquests exercicis es valora la velocitat lectora. És important no corregir els errors per tal que el nen i la nena sempre els faci motivats (a l’escola ja es fa la detecció i correcció dels errors). Per aquest motiu, gairebé sempre s’haurà de picar el botó esquerre del mouse per continuar endavant sense assenyalar si el que està llegint és correcte o no. Els exercicis no es poden fer amb tauleta i és preferible utilitzar google chrome o mozilla.

Finalment, quatre consells per fer aquests exercicis amb els nostres fills: buscar un moment tranquil, comprensió, reforç positiu i gaudir del moment.

Si voleu més informació sobre aquest projecte binding, en podeu trobar aquí.

Junta de l’AMPA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s